Піхотну дивізію американської армії поповнив скандально відомий проросійський найманець, який свого часу воював на боці бойовиків так званої ДНР.

В коментарі Washington Post 29-річний Гійом Кувельє підтвердив, що нещодавно закінчив підготовку в армії США і тепер служить на Гаваях.

Француз за походженням, який був у складі злочинних угрупувань, дивним чином зумів пройти перевірку під час набору та навіть отримати американське громадянство.

Ще у підлітковому віці він підтримував французьких ультранаціоналістів, а три роки тому приїхав на схід України, чого сам ніколи не приховував.

Пізніше до представника командування набору у сухопутні війська Келлі Бленду надіслали звернення із проханням розслідувати,як Кувельє потрапив до армії.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як виявилося згодом, терористи "ДНР" дали йому позивний Ленорман, а його кандидатура для служби у США досить суперечлива – це порушує президентські директиви від березня 2014 року. Згідно закону, американцям заборонено допомагати "фінансами, товарами та послугами" особі, яка підпадає під антиросійські санкції.

Експертів приголомшило й те, що до лав сухопутних військ прийняли людину, яка відверто дотримується екстремістських поглядів.

За словами підполковника Ренді Тейлора, причетність до бандформувань автоматично позбавляє Кувельє можливості стати військовослужбовцем.

Втім, сам екс-терорист стверджує: давно змінився і нібито вирішив порвати із цим.

"Люблю країну, спосіб життя і готовий захищати", - запевняє він.

Більше за все він переймається тим, що коли факти з його минулого стануть відомі широкому загалу це згубно вплине на його кар'єру.

" Моїм колишнім російським товаришам це дуже сподобається", - іронізує новоспечений американський солдат.

Підтвердилося й подвійне громадянство колишнього російського найманця та членство у неофашистській організації "Третій шлях".

Відхрестившись від подібних звинувачень на свою адресу він зазначив, що "ніколи не був у "ДНР", а відео, записане на окупованих територіях з його участю назвав "голограмою".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що перекладачка ФБР таємно одружилася із терористом ІД.