Лідер громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко під час зустрічі з журналістами у Херсоні виступив з ініціативою створити фонд "Любов до України", в який чиновники, що задекларували великі суми, переказуватимуть кошти.

Про це повідомили на офіційному сайті Томенка.

Він зазначив, що сьогодні фактично неможливо використовувати інформацію у деклараціях для доказу незаконного походження сум.

"А поки такі механізми, як я розумію, лише створюються, – вважаю, що для "воюючої" (як каже влада) країни можна було би піти на морально-етичний і добровільний крок: створити фонд з назвою "Любов до України", наглядову раду якого очолять моральні авторитети і представники родин загиблих героїв АТО", - заявив політик.

За словами Томенка, кошти фонду можна було би використовувати на програми соціальної підтримки родин загиблих воїнів АТО або на програми гуманітарно-соціального спрямування, які сьогодні держава не в змозі профінансувати.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Якщо посадова особа задекларувала від 1 млн до 10 млн гривень, то вона переказує до фонду 10% коштів (поки добровільно, а у перспективі й примусово). Якщо більше 10 млн - 50%", - пропонує лідер руху "Рідна країна".

Томенко навів приклад з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, який у гривневому еквіваленті задекларував 39,2 млн гривень. 19,6 млн від цієї суми пішли б до фонду.

Як повідомляв портал "Знай.ua", уряд США пообіцяв повернути кошти, викрадені наприкінці 90-х колишнім прем'єром Павлом Лазаренком.