Тривалий час вчені всього світу були впевнені, що за кілька років вдасться знайти ознаки життя на зірці, навколо якої обертаються екзопланети. Втім, нещодавно угорські астрономи спростували ці припущення.

Про це повідомляє Science Alert.

Виявилося, що живі організми не витримають на системі TRAPPIST-1 жодної хвилини – через потужні викиди плазми це просто не можливо.

Дослідники організували ряд експериментів і тривалий час слідкували за зіркою із телескопа Kepler. За кілька місяців вони виявили 42 масштабні випромінювання, енергетична сила яких була просто вражаючою. В середньому проміжок між спалахами склав 28 годин.

Припускають, що життя на TRAPPIST-1 не можливе тому, що зірка розташована значно ближче до Сонця, ніж всі інші. З цієї причини тут регулярно виникають бурі, найпотужнішу із яких зафіксували у 1859 році.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Слід відзначити, що вперше цю систему астрономи почали досліджувати минулого року. Поблизу неї знаходяться три екзопланети, які обертаються навколо так званого "червоного карлика".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що першу космічну станцію, яку використають для відправлення людей на Марс та Місяць, представили фахівці із компанії Boeing.