Словенська група Laibach розпочала тур по Північній Кореї. Фото з Пхеньяну опубліковані на офіційній сторінці колективу в фейсбуці. Концерти групи заплановані на 70-річчя звільнення Кореї від японської окупації.

"Тур Laibach по КНДР починається сьогодні в художньому театрі Понхва, Пхеньян!", - йдеться в повідомленні.

Laibach - всесвітньо відома словенська група, яка грає в стилі індастріал. У кліпах колективу часто обігруються теми мілітаризму і тоталітаризму, за що музикантів часто звинувачували в симпатіях до фашизму і нацизму.

Читайте також: Iron Maiden у новому кліпі показали еволюцію відеоігор (відео)

Про планований тур групи в Північну Корею стало відомо в липні. Тоді директор Laibach Мортен Тровіка розповів, що в КНДР планується два виступи: 19 і 20 серпня. У ці дні в Північній Кореї святкують звільнення півострова від японської окупації.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

"І країну, і групу часто зображують, як фашистських ізгоїв. Правда в тому, що нас обох неправильно розуміють!", - Пояснював рішення групи виступити в КНДР директор Laibach в інтерв'ю ВВС.

Laibach не стане першою західною групою, що виступила в Пхеньяні. На початку 90-х років минулого сторіччя в пхеньянському театрі "Мансуде" відбувся концерт японської хеві-метал групи Show-Ya.