У парламенті зареєстровано законопроект про позбавлення звання Народний артист України діячів культури за співрацю з країною-агресором.

Автором законопроекту є народний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенка" Іван Мельничук, пише Zahid.net.

Як вказано у пояснювальній записці, головним завданням проекту є засудження антиукраїнських проявів українських діячів культури, мистецтва і шоу-бізнесу, а також застосування до них публічної відповідальності, у вигляді позбавлення звання.

"Ми є свідками активного співробітництва представників української "богеми" з країною-агресором, про що свідчать коментарі, після яких ці артисти не гідні вважатися громадянами України, не кажучи про те, щоб мати звання "Народний артист України". Проектом закону пропонується позбавити Ані Лорак, Таїсію Повалій, Йосипа Кобзона, Миколу Баскова звання "Народний артист України", - сказав Іван Мельничук.

Читайте також: "Кіносоюз" вимагає розслідування тортур Сенцова

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Нагадаємо, коаліційна угода передбачає скасування застарілої системи відзнак і звань у галузі культури.