Україна візьме участь у 67-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку, який відбудеться 14-18 жовтня у німецькому місті Франкфурт-на-Майні. Про це повідомив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, повідомляє прес-служба комітету.

За словами Червака, керівництво Франкфуртського ярмарку, з огляду на непросту економічну ситуацію в Україні, надало пільгові умови участі у книжковому ярмарку, знизивши на 30% вартість оплати виставкових площ.

Так, національна експозиція України розміститься на площі в 100 кв.м. Складатиметься вона з трьох тематичних спрямувань, що відкриватиме зарубіжному видавцеві і читачеві Україну.

Читайте також: "Вона торкнулась кожного": дитячі книги про війну на Форумі видавців

Перше "вікно" презентуватиме книги про останні політичні події в Україні ("Аеропорт" Сергія Лойка, "Іловайськ" Євгена Положія, "Сильне ім'я Надія" Надії Савченко, "Сборник рассказов" Олега Сенцова, "Художник войны" Максима Бутченка та інші).

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Друге "вікно" представить твори Ліни Костенко, Юрія Щербака, Сергія Жадана, Любка Дереша, Юрія Винничука, Тараса Прохаська, Юрія Іздрика та інших.

Третє "вікно" складатиметься з книг українських авторів у перекладі на мови народів світу – англійську, німецьку, французьку, іспанську тощо. Це "Кобзар" Тараса Шевченка у перекладі англійською та німецькою, перекладені твори сучасних письменників Андрія Куркова, Марії Матіос, Юрія Андруховича, Оксани Забужко, Андрія Кокотюхи та Сергія Жадана.