В Національному художньому музеї України презентували збірку наукових праць "Тірітака: Античне місто Кіммерійського Босфору".

Як повідомляє Сultprostir, над нею працювали в польсько-українській археологічній експедиції в Криму. Експерти залишили півострів після анексії півострова.

Археологи проводили розкопки античного міста Тірітака, що знаходиться поблизу сучасної Керчі, з 2008 року.

Упорядником збірки став Альфред Твардецький. Українські фахівці, серед яких Гліб Іванкін, Алла Буйських та Віктор Зінько також допомогли з книгою.

"Не продовжувати розкопки вирішив керівник Польської археологічної місії "Тірітака" доктор Альфред Твардецький навесні 2014 року через небезпеку і неоднозначність ситуації та правові норми. Оскільки Крим визнаний окупованою територією, на його землях не можна проводити розкопки, окрім рятувальних. Ще однією причиною стали моральні переконання", - розповіла представниця прес-центру НХМУ Олена Гончарук.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Читайте також: Український мультфільм "Мавка. Лісова пісня" знімуть у 3D

Нагадаємо, що нещодавно вийшла збірка новел про Крим.