Італійці протягом 12 днів спостерігатимуть унікальний український художній проект в Катанії.

Як повідомляє Сultprostir, Олексій Клименко та Софія Атлантова презентують на "Днях України в Сицилії" роботи з циклу "Ікона під час війни".

Місцевих жителів та гостей країни запрошують з 22 вересня по 4 жовтня в Катанії подивитись на колекцію ікон, які намалювали на ящиках від снарядів, привезених із зони АТО.

Куратор проекту "Днів України в Сицилії" Маріанна Джулай розповіла про враження перших відвідувачів виставки. Вона наголосила, що гості події стояли годинами біля ікон.

Італійців дуже вразила історія збройного конфлікту на Донбасі, про яку вони почули вперше, а деякі і так знали. Були відвідувачі, які передавали на потреби воїнів АТО гроші.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Автори ідеї раді, адже головна ідея творів здійснилась – їх роботи сприяють переосмисленню війни в України, також трансформують ненависть в любов.

На виставці можна придбати ікони, а всі виручені кошти надсилають на потреби АТО.

Читайте також: Руслана разом з капелою українських бандуристів заспівають у Торонто

Нагадаємо, що в Білому дому у вересні презентували роботу "Обличчя війни" - українська художниця виклала портрет президента Росії Володимира Путіна з гільз.