Мешканці Одеси перевдяглись у костюми персонажів японських мультфільмів. ВСі образи продумали до найдрібніших деталей.

Про це пише Сегодня.

"У виставковому центрі Морвокзалу, цими вихідними, пройшов фестиваль шанувальників сучасної японської анімації та загалом азіатської культури. Родзинкою програми були виступи учасників, що змайстрували собі костюми улюблених героїв та показували сценки із улюблених випусків", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві пройде перший фестиваль жахів і містики "Некрономикон"

Згідно інформації, більшість костюмів учасники роблять своїми руками, оскільки придбати такі речі в магазині - майже неможливо. Купують лише окремі аксесуари - парасольку, рукавички або перуку.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Всім дуже сподобались японські покоївки, яких відвідувачі заходу кликали "мейдочкамі".

Дівчата у різнокольорових перуках та фартушках, підперезаних яскравими атласними стрічками, показали на сцені невелику виставу та припрошували відвідати своє кафе, пропонуючи нагодувати всіх бажаючих з ложечки.

Деякі учасниці наростили собі гострі вушка, щоб бути більш схожими на ельфійок. Цей образ японці запозичили із культур інших народів, але наділили також своїми рисами.

Крім програми на сцені, організатори дводенного фестивалю підготували виставки із традиційними японськими шатами, ярмарки творчих робіт, майстер-класи та лекції про азіатські традиції.

Загалом, культурна подія зібрала близько 600 шанувальників подібної тематики.