Після успіху першого київського фестивалю поп-культури Comic Con, його організатори вирішили не чекати наступного року і провести подібний захід, але на цей раз більш нішевий, в жанрі жахів і містики - "Некрономикон". Пройде він все в тому ж Українському домі. Спочатку "Некрономикон" хотіли провести ближче до Ґеллоуїну, але через низку організаційний проблем перенесли на листопад, розповіли організатори фестивалю в Facebook.

Назва фестивалю відсилає безпосередньо до його "ідейному натхненнику", письменнику і журналісту Говарду Лавкрафту - знаменитому містику і родоначальнику міфів про Ктулху. В основі концепції "Некрономикона", за словами одного з організаторів Марії Шагур, лежить ідея створення похмурого мультивсесвіту, в атмосфері якого і будуть проходити всі активності.

Читайте також: Прихильники "Гри престолів" зустрілися на фестивалі у Тель-Авіві (фото)

"Некрономикон" також пройде 28 і 29 листопада. Програма фестивалю насичена. Гостей очікують тематичні квести з локаціями, що леденять кров, загадки, а також величезна ігрова зона для всіх любителів настільних ігор, приставок і відео-ігор.

Також учасників чекає конкурс косплея в п'яти номінаціях: Люди по той бік добра і зла (кіно і література), монстри і нелюди серед нас, персонажі з ігор, персонажі з аніме і манги, undead Hero, кошмарні діти.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Організатори фестивалю - той же колектив, який робив "Комік Кон". Незважаючи на те, що партнерів у заходу буде менше, ніж вийшло на Kyiv Comic Con, бюджет, за словами Шагур, цього разу буде трохи більше. "Ми плануємо повноцінний масштабний фестиваль, тому витрати і очікування відповідні", - пояснила вона.

Нагадаємо, за підсумками першого столичного "Комік Кона" організатори були збентежені відвідуваністю. Людей прийшло набагато більше, ніж передбачалося.