Американський драматург і журналіст Каторі Холл розкритикувала рішення запросити білого актора на роль Мартіна Лютера Кінга у виставі за її п'єсою "Вершина гори" в Кенті, штат Огайо. За словами Холл, режисер виявив неповагу до темношкірого населення США, повідомляє The Guardian.

Холл додала, що творці вистави не радилися з нею стосовно кастингу.

Над постановкою працював режиссер Майкл Отман. Він пояснив своє рішення бажанням експериментувати та досліджувати питання расової дискримінації через контраст. Тобто подивитися, як ідеї Кінга можуть звучати з вуст білошкірої людини.

Читайте також: Зірка "Шерлока" Камбербетч отримав орден від британської королеви

Прем'єра вистави відбулася в кінці вересня, але на початку жовтня покази припинилися на вимогу агента Хол. Білий актор зіграв Кінга в трьох із шести постановок.

Популярні новини зараз
Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Хол написала "Вершину гори" у 2009-му, а постановку за нею глядачі вперше побачили в тому ж році у Лондоні. У 2011-му п'єса отримала нове втілення на Бродвеї - головну роль у виставі виконав Семюел Джексон.

Нагадаємо, що Мартін Лютер Кінг був ключовою фігурою руху за права темношкірого населення США 1950-1960 років та ідеологом ненасильницького протесту проти його гноблення. 1964 року за свою активістську діяльність він отримав Нобелівську премію миру.