Знаменитий польський актор, член Польської кіноакадемії Даніель Ольбрихський написав відкритого листа російському режисерові Нікіті Міхалкову з проханням про допомогу у справі українського режисера Олега Сенцова. Лист актора опублікувало Радіо Свобода.

Зокрема, в ньому Ольбрихський пише: "Я не вірю, що ти можеш думати і відчувати інакше, ніж усі ті прекрасні режисери з різних країн світу, які підписали листи президенту Путіну на захист нашого українського колеги. Жорстокість суду першої інстанції нагадує найпохмуріші вироки нашої спільної цивілізації і культури. Я закликаю і благаю тебе як твій польський брат зробити щось. З усіх нас ти найближчий і до твого президента, і до цієї справи".

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов у серпні 2015 року був засуджений до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Його звинувачують у тероризмі.

У вівторок 24 листопада в Верховному суді Російської Федерації в Москві пройде апеляційне засідання у справі Олега Сенцова.

Читайте також: Конституційний суд РФ відхилив скаргу Сенцова

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Польська кіноакадемія раніше протестувала проти арешту українського режисера, а потім проти винесеного йому несправедливого вироку.

Листа президенту Росії Володимиру Путіну, підготовленого спільно з Європейською кіноакадемією, підписали понад тисячу відомих діячів кіно і культури з усієї Європи. Серед них було 250 поляків.