Державне агенство України з питань кіно оголосило про початок роботи над створенням повнометражного ігрового фільма Дмитра Томашпольського "Ржака". Про це 19 листопада під час прес-конференції в інформаційному агентстві "Укрінформ" розповіли творці фільму: автор сценарію та режисер-постановник Дмитро Томашпольський, продюсер фільму Олена Дем'яненко, виконавець головної ролі Мирослав Слабошпицький та голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Комедія "Ржака" є переможцем сьомого конкурсного відбору Держкіно. 17 листопада 2015 року Державне агентство України з питань кіно уклало державний контракт з продюсером фільму "Ржака" Оленою Дем'яненко, про надання державної фінансової підтримки. Загальний бюджет фільму – 20 млн гривень. Частка державного фінансування складає 50%. Виробництво фільму здійснює кінокомпанія "Гагарін Медіа".

"Власне, "анатомія сміху" - саме так міг би називатися цей фільм. Разом з його героями глядачі поринуть в історію комічного жанру, познайомляться з усіма його проявами - від ексцентріади до "чорної" та філософської комедії" – зазначив режисер фільму Дмитро Томашпольський.

"Ржака" - це комедія, яка розповідає про видатного режисера артхаусу (гонорливого, інфантильного та ледачого) якого примушують зняти комедію. Цікаво, що цю роль зіграє один із найуспішніших українських режисерів Мирослав Слабошпицький. Його вб'ють, якщо він не змусить спеціально відібраних дванадцять експертів, щоб вони сміялись над фільмом. І він повинен виконати завдання за півтори години. Рівно стільки триває цей фільм.

Читайте також: Знаменитий польський актор просить Міхалкова допомогти Сенцову

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як прокоментував Голова Держкіно Пилип Іллєнко: "Комедійний жанр в кіно, який несе позитив, є необхідним на сьогоднішній день. Крім того, в сценарії фільму "Ржака" багато іронії над реаліями сьогоднішнього життя і там є позитивні меседжі для українського кіно".