Бойовики підконтрольних Кремлю терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" активізували обстріли в зоні проведення антитерористичної операції.

За добу позиції української армії потрапляли під вогонь російсько-терористичних військ 70 разів, повідомили в прес-центрі штабу АТО, зазначивши, що у випадках прямої небезпеки життю і здоров'ю воїнів командування дозволяло відкривати вогонь у відповідь.

Ескалація конфлікту на Донбасі спричинила загибель двох військовослужбовців ЗСУ, ще шестеро – отримали в ході боїв різноманітні поранення.



На Приморському напрямку, противник накривав опорні пункти в районі Красногорівки із заборонених "Мінськом" великокаліберних мінометів, зенітних установок і різних гранатометів.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Позиції ВСУ поблизу Водяного ворог також обстрілював із 120-мм і 82-мм мінометів, БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Проти захисників Гнутового агресор також застосовував 82-міліметрові міномети і штатне озброєння БМП. Морпіхи також потрапили під шквальний вогонь ворога поблизу Павлополя і сел. Широкіного, яке, крім іншого, також обстрілювали і з БТР.

По позиціях оборонців Донбасу під Лебединським і Старогнатівкою вогонь вівся з кулеметів, а по опорних пунктах поблизу Талаківки і Новотроїцького – з підствольних гранатометів.

На Донецькому напрямку, агресор атакував із 152-мм гармат, зеніток, різних мінометів, гранатометів і кулеметів опорні пункти поблизу Троїцького. Під щільний вогонь подібних типів озброєння потрапили і оборонці Авдіївки.

Крім того, ворог з 120-мм і 82-мм мінометів бив по "опорниках" українських військ біля селища Луганське. Заборонені міномети, БМП, гранатомети і кулемети ворог також застосовував і по Пісках, а з малопотужних мінометів і протитанкових гранатометів по Верхнеторецькому. Ворог застосовував потужні гранатомети і поблизу Зайцевого, де, крім того, "працювали" снайпери.

На Луганському напрямку, по позиціях близько Новозванівки противник бив з артилерії, гранатометів і потужних кулеметів. Під щільним вогнем мінометів, гранатометів і кулеметів також виявилися і захисники Новоолександрівки і Новотошковки.

Крім того, 120-мм міномети окупаційних військ били і по опорних пунктах поблизу Орехового, Нижнього і Катеринівки. Під вогнем гранатометів і великокаліберних кулеметів сиділи і захисники Попасної, Станиці Луганської та Валуйського, а захисники Кримського – під вогнем АГС.


Як повідомляв портал "Знай.UA", Кремль вирішив використати окуповані території Донбасу в якості сировинного придатка, а місцеве населення перетворити на дешеву робочу силу.