Президент України Петро Порошенко збирається внести на розгляд парламенту законопроект про забезпечення громадянам вільного доступу до інформації у сфері формування комунальних тарифів.

Про це заявив представник Президента в Кабміні Олександр Данилюк, пише Експрес.

"Президент вносить до Верховної Ради законопроект "Про особливості доступу до інформації в сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного постачання та водовідведення", - сказав Данилюк.

Він додав, що законопроект покликаний забезпечити прозорість тарифоутворення для споживачів і стимулювати до "енергоефективної поведінки".

Читайте також: 4,5 млн родин отримають субсидію цього року - Яценюк

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Запропонований Порошенком законопроект зобов'язує органи місцевого самоврядування, до повноважень яких віднесено встановлення тарифів, через ЗМІ, інформаційні стенди, веб-сайти та платіжні документи надавати споживачам дані щодо формування тарифів.

Мова йде, зокрема, про розмір тарифів та їх складових, розмір пільг та субсидій, а також про якісні характеристики послуг та фактичні обсяги споживання за попередні періоди.