Сьогодні нафту продають за $48,63 за барель. Минулого тижня сировину продавали за $49,19. Аналітики пов'язують коливання вартості нафти, які почалися минулого тижня, із падінням китайського юаня.

"Насправді основною причиною є найближчий вихід на світові ринки Ірану. У вересні буде черговий раунд переговорів із владою і Ірану про зняття із країни санкцій. Після цього іранську нафту знову продаватимуть у великих обсягах. Крупні нафтовидобувні компанії розуміють, що зараз продавати сировину набагато вигідніше, ніж через кілька місяців, тому в очікуваннях нового сильного гравця трохи демпінгують", - говорить "Знай" Геннадій Рябцев, директор науково-технічного центру "Психея".

Читайте також Через падіння юаня нафта може подешевшати на 10 доларів

За його словами, після виходу на ринок іранської нафти, середні ціни можуть опуститися до $35 за барель.

"Ціни підуть вниз через перевиробництво. Зараз і так видобувають на 20 мільярдів барелів ніж споживають. Такого великого надлишку сировини ще не було. У США, наприклад, нафту вже зберігають у пришвартованих танкерах, бо більше ніде. Всі сховища вщент заповнені. Після виходу на ринки Ірану нафти стане ще більше, тому ціни підуть вниз", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, теперішня ціна на нафту тримається на найнижчому рівні за останні 6 років.