Російська Федерація готова забезпечувати продаж газу Україні з урахуванням знижки в четвертому кварталі. Про це сказав Міністр енергетики РФ Олександр Новак, пише "НБН".

"На четвертий квартал російська сторона також готова буде забезпечувати продаж газу з урахуванням наданої знижки за цінами, які є конкурентоспроможними… Але тут питання, чи буде українська сторона звертатися до нас за отриманням такої знижки. В ініціативному порядку ми не будемо розглядати, оскільки у нас є контракт, і цей контракт передбачає формування ціни за формулою", – сказав Новак.

Кажучи про можливу ціну на четвертий квартал, міністр зазначив: "З урахуванням того, що ціни знизилися (на нафту), а у нас береться середня ціна за попередні дев'ять місяців. Відповідно, в IV кварталі ціни будуть дещо нижче, ніж в III кварталі".

У "Газпромі" повідомили, що за умовами контракту ціна на газ для "Нафтогазу" в IV кварталі складе $262,5 за тисячу кубометрів. Ціна на III квартал без знижки склала б $287,15, проте Росія надала "Нафтогазу" знижку в $40 за тисячу кубометрів, тобто приблизно на 14%. Україна у третьому кварталі не купувала російський газ, закуповуючи його в Європі.

Читайте також: Вартість нафти не знижується нижче 50 доларів за барель

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

За формулою надання знижки, якщо ціна буде складати у відповідності з контрактом понад $333 за тисячу кубометрів, тоді знижка становитиме $100. Якщо ціна буде нижчою, то знижка може бути до 30%.

Нагадаємо, раніше у "Газпромі" повідомляли, що Україна при існуючому обсязі закачування в підземні сховища, до зими зможе закачати лише 16,8 млрд. кубів газу.