Україна має шанси уникнути запровадження ембарго на постачання до Росії продовольства, але вони "недуже великі".

Про це після завершення в Брюсселі зустрічі із комісаром Євросоюзу з питань торгівлі Сесилією Мальмстрем та Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, заявив Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв.

"Надія є, але робота йде важко. Але ми все-таки сподіваємося, що спільними зусиллями вийдемо на результат", – заявив Улюкаєв.

Росія в серпні 2014 року року обмежила імпорт продовольчих товарів із країн, які запровадили щодо Москви санкції через анексію Криму та російську роль у конфлікті на Донбасі. До списку російських санкцій увійшли США, країни Євросоюзу, Канада, Австралія та Норвегія. Під заборону потрапили м'ясо, ковбаси, риба і морепродукти, овочі, фрукти, молочна продукція.

Читайте також: Україна готова до закриття російських ринків

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У серпні 2015 року ембарго було поширене на країни, що приєдналися до антиросійських санкцій, у тому числі, з відтермінуванням – на Україну. Запровадження санкцій щодо Києва, Москва пов'язує з повноцінним набуттям чинності з 1 січня 2016 року угоди про асоціацію між Україною та ЄС. По цьому питанню триває тристоронній діалог.