Нідерландсько-британська нафтогазова компанія Shell передасть всі свої напрацювання державі Україна і компанії "Надра Юзівська".

Shell планувала розпочати процес розробки родовищ нетрадиційних вуглеводнів Харківській і Донецькій областях, але в червні прийняла рішення вийти з цього проекту.

"На превеликий жаль, у червні Shell повідомив нам і державі про вихід з цього проекту. Після цього в проекті залишається два учасники - держава і "Надра Юзівська", - розповів в інтерв'ю УНІАН голова правління НАК "Надра України" Ярослав Климович.

Нагадаємо, 90% компанії "Надра Юзівська" належать державі в особі держкомпанії "Надра України".

За словами Климовича, незважаючи на те, що Shell вклала значні кошти, не отримавши результату, повернення грошей компанії не передбачене.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Читайте також: Фонд держмайна віддасть Фірташу 217 мільйонів боргу Одеського припортового

"Ми працюємо над тим, щоб сьогодні знайти заміну учасникам цих проектів. Розіслали листи провідним компаніям, які працюють в напрямку освоєння родовищ нетрадиційного газу. Проводимо сьогодні переговори з Китаєм, Індією, є інтерес з Канади", - сказав голова правління "Надра України" .

За його словами, інтерес до проекту проглядається навіть незважаючи на бойові дії на сході країни.