Фонд державного майна заявив про готовність погасити Одеського припортового заводу перед компанією Ostchem Дмитра Фірташа в розмірі 217 млн гривень.

Про це повідомив голова ФДМ Ігор Білоус, пише Експрес.

"ОПЗ винен 217 млн гривень. Ми готові погасити цей борг. Але через судові дії по Ostchem ми це зробити поки не можемо", - сказав він.

Білоус розповів, що Фонд зараз вибирає радників для продажу підприємства, а також очікує фінальної заяви ЄБРР та USAID про технічну допомогу.

"На ці гроші ми б хотіли найняти компанію з числа "великої четвірки", щоб провести фінансовий аудит підприємства. Також за їх рахунок хочемо здійснити професійну оцінку активів, екологічний та технічний аудит. Це займе місяці три і потребуватиме вкладень десь на 300- 500 тис. доларів ", - каже Білоус.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Читайте також: Держборг України може сягнути більше 90% ВВП до кінця року

Він розповів, що інтерес до ОПЗ проявляють американські (серед яких Koch Industries), китайські, турецькі, марокканські та європейські (у тому числі Yara) компанії, а також вітчизняні олігархи.

Фонд державного майна оцінює вартість продажу ОПЗ в суму не менше 0,5 млрд доларів.