Обсяг державного та гарантованого державою боргу до кінця року може досягти 91,1% ВВП. Про це йдеться в пояснювальній записці до законопроекту №3058 щодо змін до Бюджетного кодексу України, який був ініційований урядом. Про це пише РБК.

"Станом на 31 грудня 2014 року обсяг державного та гарантованого державою боргу складав 70,3% до ВВП, що є перевищенням 60% загального обсягу боргу до ВВП, передбаченого статтею 18 Бюджетного кодексу України. За попередніми прогнозами, обсяг державного та гарантованого державою боргу на кінець 2015 року може складати 91,1% до ВВП (до проведення боргової операції)", - зазначається в пояснювальній записці до законопроекту.

Читайте також: "Ми вистояли найважчі часи, дефолту не буде" - Порошенко

Кабінет міністрів України вже оприлюднив проекти законів, які необхідні для завершення реструктуризації боргу України і розширеного фінансування в рамках програми Міжнародного валютного фонду.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в свою чергу закликав депутатів ухвалити закони, необхідні для реформування країни.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Нагадаємо, кредитори відстрочили на 4 роки виплату Україною основної частини боргу. Крім того, МВФ раніше прогнозував зростання держборгу України до 2,27 трлн грн до 2020 року.