Вугілля з зони проведення АТО не надходить на електростанції країни з четверга, повідомив генеральний директор компанії "ДТЕК" Максим Тимченко - передає "Інтерфакс-Україна".

"Другий день вугілля не надходить. Це викликано кількома причинами", - сказав він журналістам у кулуарах 12-го форуму YES у Києві в п'ятницю.

За словами гендиректора, припинення вивезення вугілля із зони АТО пов'язане з невирішеними питаннями між залізницями щодо запчастин і дизельного палива.

"Це питання "Укрзалізниці". Сподіваюся, буде якийсь компроміс чи розуміння, яким чином забезпечити матеріалами нормальне функціонування залізниці. Ми беремо участь у відновленні залізниць, ремонті локомотивів, але є питання, які можуть вирішуватися тільки на вищому рівні - на рівні міністра, прем'єр-міністра ", - пояснив М.Тимченко.

Голова "ДТЕК" нагадав, що в останні два місяці був відновлений вивіз залізницею вугілля - до 40 тис. тонн на добу.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

"Сподіваюся, що ось ця дводенна зупинка найближчим часом буде вирішена, оскільки зацікавлені обидві сторони", - резюмував М. Тимченко.

Читайте також: Німеччина допоможе дослідити безпечність шахт Донбасу

За його словами, наразі ситуація з запасами на складах ТЕС "ДТЕК" вирівнюється. "З вугіллям "Г" не бачу жодних проблем ... З антрацитами ситуація вирівнюється. Якщо говорити про нашу компанію, то на двох з трьох станцій у нас вугілля більш ніж достатньо. Придніпровська ТЕС не працює. Ми з наступного місяця почнемо завозити вугілля. Якщо організаційні питання будуть зняті, ситуація нормалізується ", - сказав М. Тимченко.