Стало відомо про таємні угоди українського бізнесмена Ігоря Коломойського, укладені з топ-менеджерами "Укрнафта" за часів головування компанією бельгійця Петера Ванхеке.

Про це розповів народний депутат від партії "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко, передає Українська правда.

Йдеться про додаткове фінансування, крім заробітної плати, яке отримували в компанії від міноритарних акціонерів – офшорних компаній, якими володіють Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, що у свою чергу ставило топ-менеджерів у пряму залежність від бізнесменів. За словами нардепа, така схема призводила до того, що держава, як головний акціонер "Укрнафти", втрачала мільярди.

Читайте також: "Саакашвілі наступив на мозолі Коломойського в Одеській області" - експерт

Як свідчать документи, голова компанії Ванхеке поступово усунувся від виконання обов'язків, передавши оперативне управління людям Коломойського, та отримував за це $3 млн щороку.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

"Плюс була передбачена ще додаткова компенсація в розмірі 2 мільйонів 250 тисяч доларів. Це невелика плата за те, щоб твоїми руками грабувати державу, яка є головним акціонером "Укрнафти", на мільярди", - додає Лещенко.

Нардеп висловив припущення щодо ймовірності існування таємного контракту між Коломойським та новим керівником "Укрнафти" Марком Роллінзом.