Національний банк України постановою від 17 вересня відніс банк "Фінанси та Кредит", підконтрольний бізнесмену й депутату Верховної Ради Костянтину Жеваго, до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ.

"Ми дуже довго працювали над програмою фінансового оздоровлення як з менеджментом цього банку, так і з мажоритарним акціонером – Костянтином Жеваго. Банк сім місяців перебував у проблемному стані", - зазначено у повідомленні.

У НБУ повідомили, що банк "Фінанси та Кредит" зобов'язався підтримувати свою ліквідність за рахунок продажу непрофільних активів акціонера.

Читайте також: Російським банкам не дали повернутися на український фондовий ринок

Популярні новини зараз
Можливо, це другий шанс: українським абітурієнтам змінили результати НМТ - остаточні бали можуть здивувати Жителів "панельок" попросять заплатити велику суму: тисячі доларів поділять на всіх Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила
Показати ще

"Коли акціонер не виконав свої зобов'язання – ми швидко відреагували. Сьогодні банк був визнаний неплатоспроможним та переданий до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб", - заявили в НБУ.

Понад 93% всіх вкладників банку отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану суму Фонду гарантування, наголосив Нацбанк.