Російським банкам не вдалося добитися позитивного результату по своїй апеляції на Національну комісію з цінних паперів і фондового ринку. Повідомляють у FinClub.

Російські банки в Україні хотіли оскаржити свій недопуск до вітчизняного фондового ринку від 24 липня цього року. Нагадаємо, тоді Держрегуляторна служба України не дозволила брати учать на торгах українського фондового ринку банку ВТБ, БМ, "Віесте", "Сбербанк Росії".

"Заборона російським банкам виходити на фондовий ринок – це означає, що вони не мають права купувати й продавати цінні папери", - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS.

Читайте також "Російські банки в Україні закривають програмісти" - економіст

За його словами відсутність можливості займатися продажем і купівлею акцій в майбутньому послабить позиції російських фінустанов.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Зазвичай банки деферсифікують свої фінансові потоки. Частину грошей вкладають у іноземні банки, частину – в цінні папери, нерухомість. Російські банки будуть обмежені в цьому. Тому ймовірно, можемо оцікувати через 8-9 місяців зменшення відсотків за депозитами в них", - прогнозує експерт.

Він вважає заборону участі на українському фондовому ринку російських фінустанов правильним кроком державних юриздикцій.

"Це рішення продиктоване не так якимись чіткими фінансовими показниками, як бажанням захистити вітчизняну фінансову систему. Адже зрозуміло, що Росія – це окупант. В цій країні демократії немає, тому навіть на приватні фінансові установи може йти вплив державної політики", - говорить Володимир Марченко.

Нагадаємо, після Революції Гідності в Україні і далі працюють 5 російських фінустанов. Деякі з них провели ребрендинг і позиціонують себе як австрійські банки.