Уряд РФ вважає, що Україна повинна повністю і вчасно погасити кредит у розмірі 3 млрд доларів, який отримав екс-президент Віктор Янукович в грудні 2013 року за відмову від євроінтеграції.

"Позиція Росії залишається колишньою: Україна повинна повністю і в строк розплатитися за зобов'язаннями, придбаними в грудні 2013 року за рахунок коштів Фонду національного добробуту", - сказано в повідомленні уряду РФ.

Згідно з повідомленням, "так звана боргова операція, в якій Росія не приймає участі, не спроможна полегшити борговий тягар України".

Читайте також: Світовий банк виділив Україні 500 млн доларів

В уряді РФ відзначають, що Україні вигідніше заплатити РФ прямо зараз. "Дефолт за цими зобов'язаннями буде коштувати їй набагато дорожче: доведеться сплатити не тільки судові витрати, а й штрафні відсотки за прострочення платежів", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ
Показати ще

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що після проведення переговорів вдалося отримати згоду на списання 20% боргів України.