Сьогодні Рада виконавчих директорів Світового банку ухвалила рішення про виділення Україні кредиту в $500 млн для допомоги фінансовому сектору країни, повідомили в банку.

"Повернути стабільність і економічне зростання Україні можна тільки в тому разі, якщо країна продовжуватиме рухатися шляхом реформ", - сказав Чімяо Фан, директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови.

Він вважає, що кредит допоможе цій меті, підтримуючи низку заходів зі стабілізації фінансового сектора країни і оздоровлення банківського сектору.

Ця позика є частиною широкого пакету фінансової підтримки України з боку Світового банку, яка передбачає виділення протягом 2015 року коштів у розмірі до $2 млрд. У травні 2014 року в рамках цієї програми Україна вже отримала DPL-1 в розмірі $750 млн.

Читайте також "Європа недофінансовує Україну" - Яценюк

Популярні новини зараз
Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови Перспективи похмурі: як Україна планує вийти з енергетичного глухого кута Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло
Показати ще

"Звісно, така допомога необхідна для України. Адже навіть із реструктуризацією міжнародних кредитів нам важко знайти кошти на реформи. До того ж постійних фінансових вливань потребує наша армія", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

За його словами, ця допомога була запланована ще з початку 2014 року після перемоги Революції гідності. Крім цих грошей Україна за останні півтора роки отримала кредит на $8 млрд. До 2020 року ЄС виділить 3 млрд. євро кредиту, ЄБРР позичить 8 млрд євро на модернізацію конкретних секторів економіки і 1,6 млрд євро на імплементацію угоди із Євросоюзом.

"З негативних факторів цих позик — то всі вони не перекривають видатки із нашого бюджету й не дають можливості погасити державний борг. Із позитивних — це те, що кредити надають під реформи. Якщо реформ не буде не буде й фінансування. При чому є реформи на, які не потрібно великого фінансування. Тому можемо сподіватися, що разом із цими кредитами в влада робитиме більше реформ", - каже експерт.

Нагадаємо, у червні Рада директорів Світового банку схвалила надання Україні кредиту $214,73 млн на впровадження проекту Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей. Також Україна отримала $378 млн на фінансування проекту розвитку магістральних електромереж.