На Лондонській фондовій біржі впали акції гірничорудної компанії Ferrexpo, мажоритарним акціонером якої є бізнесмен Костянтин Жеваго.

Причиною обвалу стало повідомлення про втрату доступу компанії до вільних грошових коштів у банку Жеваго "Фінанси та Кредит", пише Сегодня.

За даними LSE, курс цінних паперів через 20 хвилин з початку торгів впав на 16,52% і станом на 10:20 за київським часом становив 0,4925 фунтів стерлінгів за штуку.

Відзначимо, що Ferrexpо контролює в Україні Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати.

Станом на 16 вересня компанія мала вільні грошові кошти в розмірі близько 280 млн доларів, у тому числі близько 174 млн доларів - на рахунках у банку "Фінанси та Кредит"

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Читайте також: НБУ визнав банк "Фінанси та Кредит" неплатоспроможним

Нагадаємо, вчора Національний банк визнав "Фінанси та Кредит" неплатоспроможним.

Основним бенефіціаром банку виступає Жеваго, якому також через офшори належить 50,3% акцій Ferrexpo.

За даними НБУ, на 1 липня 2015 року зі активами 38,88 млрд грн "Фінанси та Кредит" займав 10 місце серед 127 банків, що діяли в Україні.