Україна розраховує на надання з боку Європейського союзу фінансової та технічної допомоги на імплементацію Угоди про асоціацію. Також українська сторона очікує на допомогу у сфері реформування аграрного сектору.

Про це йшлося на зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка з Комісаром ЄС з питань сільського господарства та розвитку сільських територій Філом Хоганом, передає Урядовий портал.

"Ми плануємо поступово нарощувати експорт сільськогосподарської продукції до країн ЄС, та повністю використовувати надані їй автономні торговельні преференції", - зазначив міністр.

Україна, за його словами, максимально використовуватиме квоти на постачання продукції до Євросоюзу.

Європейська комісія надає допомогу нашій країні в рамках Групи підтримки України при Єврокомісії. Зокрема щодо адаптації українського законодавства до європейського та створення Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на період 2015-2020 років.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Павленко зазначив, що українська сторона розробила низку першочергових законів, які забезпечуватимуть якість продукції харчування та гармонізацію законодавства України до вимог ЄС.

Читайте також: Китайці стали частіше купувати українську олію

"Проекти цих законів передані до Верховної Ради України, а деякі з них вже прийняті та підписані президентом", - додав міністр.

Пріоритетом для України, на фоні надання автономних торговельних преференцій, залишається найшвидше прийняття всіх законів у сфері санітарно-фітосанітарного контролю. Це у подальшому дозволить повною мірою використати тарифні квоти та режим вільної торгівлі ЄС.