Впродовж наступних 5 років Катар планує вкласти в економіку США 35 млрд доларів. Про це повідомляє Bloomberg.

Днями в Нью-Йорку відкрили перший суверенний фонд Катару, завдяки якому, як очікується, вдасться налагодити корисні зв'язки з майбутніми інвестиційними партнерами.

Загальний обсяг активів QIA складає більше 256 млрд доларів. Більша частина коштів розміщена в європейських цінних паперах. Зокрема, фонд активно інвестує у французьку нафтову компанію Total і британський банк Barclays.

Однією з небагатьох великих покупок в США стало придбання за 900 млн доларів підрозділу ділових поїздок American Express. В цілому фонд відзначає, що збереже свої інвестиції в Європу, Близький Схід і Східну Азію.

В цілому в Азію фонд планує вкласти в наступному році близько 20 млрд доларів. Представництва в Делі і Пекіні будуть розширені для цих цілей.

Популярні новини зараз
Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися
Показати ще

Читайте також: Dell інвестує в китайський ринок $125 млрд

У той час, як Катар збирається вкладати за кордон більше, багато державних фондів близькосхідних нафтових держав ліквідують активи. Так, Саудівська Аравія відкликала близько 70 млрд доларів від керуючих активами компаній. Ці кроки робляться для заповнення дефіциту бюджету, який страждає через падіння світових цін на нафту.