Виробник комп'ютерної техніки Dell збирається інвестувати в китайський ринок близько $ 125 млрд в найближчі п'ять років. Таким чином, американська компанія продовжує розширювати свій бізнес у країні з другою за величиною економікою в світі.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на засновника і главу Dell Майкла Делла (Michael Dell).

Спільно з Китайською академією наук Dell створить лабораторію з дослідження просунутих комп'ютерних технологій і штучного інтелекту.

Американський IT-гігант має намір розширити R & D-команду в Піднебесній (зараз вона налічує близько 2 тис. aахівців), щоб зосередитися на розробці продуктів для місцевого ринку.

Передбачається, що згадані вище інвестиції в $125 млрд забезпечать приплив приблизно $175 млрд доларів за рахунок експорту та імпорту, а також сприятимуть збереженню більше мільйона робочих місць в Китаї.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Інтернет, що має необмежений потенціал, є новим двигуном майбутнього економічного зростання Китаю. Dell буде дотримуватися принципу "в Китаї для Китаю" і тісно інтегрувати стратегію роботи китайського представництва з національною політикою", - говорить Майкл Делл.

Читайте також: Apple знову співпрацюватиме із "Сбербанком Росії"

Видання нагадує, що в 2010 році Dell оголосила про плани вкласти в китайський ринок близько $250 млрд протягом 10 років.

Для роботи в КНР компанія вирішила залучити інвестиційний підрозділ Dell Ventures, який фінансуватиме китайські стартапи. Вони спеціалізуються на технологіях зберігання даних, хмарних обчисленнях, новому поколінні дата-центрів, мобільних рішеннях та інформаційній безпеці.