Кожен четвертий молочний продукт, вироблений в Російській федерації, містить рослинний жир.

Про це пише УНІАН.

"Через вміст рослинних жирів 78,3% сиру в Росії є фальсифікатом", - заявили в Россільгоспнагляді, провівши аналіз продукції в магазинах.

Під моніторинг потрапила не лише молочна продукція, фальсифікати виявили також "у десятках відсотків м'ясної та рибної продукції, меді та ін.".

Читайте також: США дозволили Україні ввозити без мита інертні гази та деталі до локомотивів

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У порівнянні з минулим роком, обсяг фальсифікату виріс на десятки відсотків.

"У зв'язку з цим відомство вважає за необхідне законодавчо посилити контроль над оборотом продуктів харчування, заборонити продаж фальсифікату, а продукцію з виявленими порушеннями вилучати і знищувати", - розповіли у Россільгоспнагляді.

Національна спілка виробників молока "Союзмолоко" не погодились із результатами перевірки.

"Союз регулярно проводить перевірки і оцінює обсяг фальсифікату на ринку молока в 10%, на ринку сиру - не більше 20-25%", - заявив представник організації.

За його словами, основна частина порушень пов'язана з некоректним маркуванням продукції при використанні жирів немолочного походження.

У іншому відомстві - Росспоживнагляді - згодні більше із оцінками "Союзмолока". Вони запропонували виробити додаткову вимогу до вживаної в харчовій промисловості пальмової олії, що дозволяє відокремити технічне масло від харчового, в рамках Митного союзу.

Проект відповідного документа наразі узгоджують у федеральних органах виконавчої влади.

Нагадаємо, російських виробників сиру називали головними бенефіціарами введеного Росією в серпні минулого року продовольчого ембарго. Частка імпорту на ринку сирної продукції становила близько 50%.