Сьогодні у Парижі закінчилися переговори учасників саміту "нормандської четвірки". На ньому делегації і лідери України, Франції, Німеччини і Росії обговорювали ситуацію на Донбасі. Частина зустрічі пройшла без участі журналістів. Деякі оглядачі припускали в кінці вересня, що сторони обговорюватимуть "план Мореля", одного із членів робочої групи Мінських домовленостей.

"За його планом Україна має провести вибори в окупованих областях, допустивши на них терористів. Таким чином, на його думку, можна уникнути конфлікту. І наша Верховна рада має таке рішення прийняти", - говорить "Знай" економіст Олег Соскін.

За повідомленнями іноземних ЗМІ, цей план розробляли уповноважений держдепартаменту США Вікторія Нуланд, стас-секретар Міністерства закордонних справ Росії Григорій Карасін. А П'єр Морель лише доопрацював цей план.

"Якби там не було, але хто такий П'єр Морель? Не таємниця, що це людина із комуністично-кегебіської системи, пов'язаної з Росією і СРСР. Цікаво, що за його планом російсько-бандитські угруповування не збираються роззброювати. Він пропонує легітимізувати окупантів. Він пропонує те, про що в нормальних країнах навіть в слух не говорять", - каже експерт.

Читайте також Керівник "Укренерго" пішов у відставку

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За його словами, якщо цей план прийме наша влада, він економічно підірве ситуацію в Україні. Окуповані області можна втратити назавжди разом із їхнім економічно-виробничим потенціалом.

"Може бути таке, як в Криму. Там російські окупанти вже збираються картки вводити на харчування, вже не вистачає їжі. Ми й так понесли величезні втрати внаслідок російського вторгення. Такі великі міста як Донецьк і Луганськ із їхнім промисловим комплексом практично знищені. Це руїна. "План Мореля" лише загострить ситуацію і створить підґрунтя для наступних захоплень росіян", - говорить фахівець.

Внаслідок запровадження такого плану Україна позбудеться іноземних інвесторів, оскільки більшість бізнесменів не захочуть вкладати гроші в державу, яка є потенційною мішенню для окупантів. До того ж знизиться довіра українців до гривні, більшість купуватимуть іноземну валюту для збереження купівельної спроможності.