Росія не розглядає можливості виділення Україні кредитних коштів на закупівлю газу майбутньою зимою. Про це сказав міністр енергетики РФ Олександр Новак, пише УНН.

"Ці питання не обговорюються. Як ви знаєте, з 16 червня "Газпром" перейшов у режим передоплати в повній відповідності з чинним контрактом і тепер, враховуючи ситуацію,"Газпром" поставляє газ тільки в оплачених заздалегідь обсягах. Ні про яке кредитування або авансування закупівель немає мови", - сказав Новак.

Міністр також відкинув можливий механізм авансування "Газпромом" "Нафтогазу" за рахунок майбутнього транзиту газу через Україну до Європи.

Читайте також: Україна на 80% зменшила залежність від російського газу - Яценюк

"Оскільки сторони знаходяться в суді (Стокгольмський арбітраж - ред.), у тому числі щодо транзитного договору, ця тема теж не розглядається", - додав він.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Раніше Новак повідомляв, що ціна на російський газ для України в четвертому кварталі 2015 року буде коливатися в межах 248-252 доларів за тисячу кубометрів.