Україна на 80% зменшила залежність від російського газу. Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, пише УНІАН.

"Дешевого газу не буває. Ми там вже були. Угода про дешевий газ закінчилася окупацією Криму. Дешевий газ може бути тільки там, де є дешевий сир", - зауважив прем'єр.

За його словами, Україна споживає занадто багато природнього газу.

Яценюк наголосив, що бачить своїм завданням запровадження справедливих тарифів на газ, зменшення споживання, зменшення залежності від російського газу і модернізацію української економіки.

Читайте також: "Зимова" ціна російського газу для України - 252 дол. за тис. куб. - Новак

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Нагадаємо, раніше Яценюк повідомляв, що Україні не вистачає газу для проходження опалювального сезону.

Обсяг газу, який може бути закуплений у "Газпрому", становитиме близько 2 млрд. кубометрів. Решту обсягу планують закупити в Європі.

Міністр енергетики Росії Олександр Новак в свою чергу наголошував, що Росія готова постачати Україні газ в будь-яких заявлених і оплачених обсягах.