Агентство Bloomberg представило в понеділок, 5 жовтня, список 50 найвпливовіших людей світу. У рейтингу перевага віддавалася економістам і главам найбільших компаній.

Перше місце агентство присудило голові Федеральної системі США Дженнет Йеллен. Позицію голови ФРС вона займає вже протягом півтора років. 17 вересня американський регулятор залишив рівень ключової ставки на колишньому рівні. Сама Йеллен наприкінці вересня говорила, що очікує підвищення ключової ставки до кінця року.

На другому місці опинився президент Китаю Сі Цзіньпін. Весь фінансовий світ, йдеться в описі, чекає, коли Сі і його Комуністична партія після обвалу китайських фондових ринків влітку 2015 року покажуть, що у них все ще є право називатися другою за величиною економікою світу.

Третє місце отримав глава Apple Тім Кук - дохід компанії росте рівно на стільки ж, на скільки зростає і її вплив.

Далі в списку йдуть співзасновник компанії BlackRock Ларрі Фінк, один з найбагатших людей світу Уоррен Баффет, президент США Барак Обама, голова Icahn Enterprises Карл Ікан, босс Goldman Sachs Ллойд Бланкфейн, канцлер Німеччини Ангела Меркель, і співзасновник LinkedIn Рейд Хоффман.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також у списку опинилися прем'єр-міністр Індії Нарендра Мої (13 місце), глава Європейського центрального банку Маріо Драгі (14 місце), автор книги "Капітал в XXI столітті" Томас Пікетт (20 місце), засновник Tesla Ілон Маск (25 місце), президент Tokyo Акіо Тойота, Папа римський Франциск (31 місце).

Читайте також: Apple втретє стала найдорожчим брендом у світі

У рейтингу 2014 року був український підприємець Рінат Ахметов. Цього року йому потрапити в список не вдалося.

Список найвпливовіших людей (Most Influential) агентство публікує щороку, починаючи з 2011 року. Цього року рейтинг складали дев`ять експертів і найбільших світових компаній.