Сьогодні банки й валютні обмінники продають долар за 22,8 грн, купують за 22,65 грн. Курс Нацбанку виріс знову на 2 копійки, до 21,29 грн. На міжбанку американську валюту продають дорожче, ніж вчора – за 21,37 грн, а купують – за 21,31.

"Якщо брати в загальному, то доллар на копійок 10-12 за цей тиждень подорожчав. Це підтверджує наш прогноз. Звісно, ріст доллара міг би бути стрімкішим, якби не державні заходи у сфері стосовно вітчизняних експортерів. Долар міг би за останні два тижні подорожчати на 40-50 копійок", - говорить "Знай" Володимир Марченко, експерт консалтингової компанії AFS.

За його словами, вартість доллара зараз залежить від пропозиції американської валюти на вітчизняному ринку.

"На жаль, прогнози по збільшенню валютної маси здійснюються лише завдяки новим міжнародним позикам. Інвестори в Україну, як і раніше, не йдуть. Також менше грошей стали перераховувати заробітчани. Станом на березень вони перерахували 7,5 мільярди доларів. А в попередній рік було 9-10", - каже експерт.

Читайте також Одним підвищенням податків уряд не покращить економічної ситуації - експерт

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Через низький притік валюти та знецінення гривні, доллар і надалі дорожчатиме.

"Це буде навіть якщо цього місяця буде якесь економічне диво. Оскільки знецінення гривні продовжується і далі, то доллар пропорційно цьому дорожчатиме. Думаю, до кінця місяця вартість американської валюти підніметься на40-50 копійок", - прогнозує фахівець.

Нагадаємо, вчора доллар в банках і обмінниках продавали за 22,7 грн, а купували за 22,5 грн.