Сьогодні вартість нафти марки Brent на міжнародних ринках станом на 20:30 піднялася до $50,23 за барель. Це більш ніж на 3% вища ціна, ніж була зафіксована під час попередніх торгів.

На подорожчання Brent вплинув підвищений попит на нафту із Саудівської Аравії міжнародними компаніями Exxon, Shell, Total і Eni. Вони повністю відмовилися від російської сировини.

"Саудівська Аравія розраховує на повернення 70 відсотків ринку нафти в Європі, як це було у 1980-х роках замість теперішніх 30. І в неї є можливість реально збільшити видобуток. Можливо, це не настільки швидко, як від сировини відмовилися ці компанії. Невелика затримка й спровокувала підняття цін. Думаю, наступного тижня вартість сировини опуститься нижче 50 доларів", - говорить "Знай" Володимир Бутко, аналітик Інституту нафти і газу.

Читайте також "Американські гроші для відновлення Донбасу зміцнять гривню"

За словами експерта, до кінця року нафта поступово дешевшатиме до $45 за барель. Далі ціни знижуватимуться динамічнше.

Популярні новини зараз
Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

"До середини 2016 року вартість нафти сягне 38-39 доларів за барель. Звісно, це оптимістичний прогноз. Якщо росіяни й далі влаштовуватимуть різного роду диверсії й розхитуватимуть ситуацію в різних країнах, то спад вартості сировини може уповільнитись. І влітку нафта коштуватиме 42-43 долари", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, найнижча ціна нафти за останні 10 років була зафіксована у серпні цього року - $46,62 за баррель.