Військові джипи "Хаммер", які США подарували Україні, розмитнювались за ціною 967 тис. грн. пишуть "Наші гроші".

Як повідомило джерело в Державній фіскальній службі, партія з сотні вживаних автомобілів HMMWV модель M998 була розмитнена в середині липня для Військової частини А1587, що знаходиться в Малехіві. Вказана митна вартість 967 тис. грн. станом на дату розмитнення відповідала 44 тис. доларів.

Всі машини виготовлені у період з 1986 по 1995 роки, мають двигуни об'ємом 6,2-6,5 літрів.

Читайте також: Shell остаточно відмовився видобувати газ на Донбасі

Однак днями стало відомо про бажання американської корпорації "Textron Systems" модернізувати ці автівки за проектом Survivable Combat Tactical Vehicle (SCTV) з оснащенням їх бронекорпусом.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

За словами віце-президента підрозділу "Textron Systems Marine & Land Systems", корпорація вже "дуже близька" до укладення угод з Україною і Колумбією по даному напрямку

За оцінками, така модернізація наближатиметься до ціни нових броньовиків, тобто вони можуть виявитись "золотими" для України. Однак, хто має фінансувати цей проект невідомо, гроші на нього можуть дати і з американського бюджету.

Всього США планують поставити в Україну 230 вживаних HMMWV. Перша партія з десяти автомобілів приїхала в березні. Церемонія прийняття цих машин пройшла за участі президента Петра Порошенка.