Компанія Shell вийшла із проекту щодо розробки Юзівської площі, де мали видобувати сланцевий газ.

Про це повідомив ВВС міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

За його словами, компанія ще півроку тому чітко заявила про свої наміри, посилаючись на форс-мажорні обставини.

При цьому міністр зазначив, що ТОВ "Надра Юзівська" доведеться ліквідувати, якщо до кінця нового року не вдасться знайти нового інвестора.

У 2014 році, вже після початку конфлікту на сході України, у компанії заявляли, що не згортають свої проекти із видобутку сланцевого газу на сході України, але сподіваються на якомога швидше повернення до мирних і стабільних умов роботи.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Україна планує збільшити імпорт російського газу

Керівник компанії в Україні Грехем Тайлі стверджував, що 2014 рік за планами Shell все одно мав бути присвячений підготовці до розвідки і буріння.

На початку 2013 року компанія Royal Dutch Shell, ТОВ "Надра Юзівська" і уряд України підписали угоду щодо розвідки, розробки і видобутку вуглеводнів на Юзівській ділянці, що розташована у Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької і Харківської областей.