Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 4 листопада розпочинає виплати вкладникам-фізичним особам неплатоспроможного банку "Фінанси та Кредит" через установи державного Ощадбанку, Першого українського міжнародного банку, Альфа-Банку і банку "Південний".

Про це повідомляє прес-служба фонду.

Виплати здійснюватимуться за договорами, термін дії яких закінчився до 1 листопада, і за договорами поточного банківського рахунку в розмірі вкладу, з відсотками, нарахованими на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше за 200 тисяч гривень.

Про терміни та порядок виплат вкладникам, термін дії договорів яких закінчується після 1 листопада, а також за договорами банківського карткового рахунку ФГВФО оголосить додатково.

ФГВФО 18 вересня ввів тимчасову адміністрацію в банк "Фінанси та Кредит", який Національний банк України визнав неплатоспроможним 17 вересня.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Читайте також: Ліквідація банку "Фінанси та Кредит" обійдеться державі у 10 млрд грн

Банк "Фінанси та Кредит" засновано в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.

За даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 року банк посідав 10 місце (38,88 млрд гривень) серед 127 банків країни. Його зобов'язання перед фізособами на цю дату були рівні 16,98 млрд гривень.