Кабінет міністрів виступає за ухвалення збалансованого державного бюджету на наступний рік.

Про це сьогодні повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання Уряду, передає Gazeta.ua.

Він зазначив, що Кабмін виступає за зменшення видатків державного бюджету. Це, за його словами, має бути спільна політична відповідальність уряду і парламентської коаліції.

Прем'єр наголосив, що зменшення видатків не має стосуватись скорочення соціальних стандартів.

Яценюк зазначив, що "наслідком ухвалення збалансованого бюджету має бути ухвалена податкова реформа". Він додав, що реформування повинно відповідати принципам збалансованості державного бюджету. До економічного розвитку країни також потрібно залучити підприємців та спростити адміністрування податків. Голова уряду зазначив, що для них потрібно запровадити систему, що стимулюватиме розвиток економіки.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Читайте також: Якщо ПДВ знизять до 13 відсотків, скоротиться інфляція - експерт

Прем'єр наголосив, що проект бюджету і податкова реформа мають відповідати загальному плану реформування, який погоджувався разом з МВФ.

Яценюк сказав, що потрібно провести перемови по цьому питанню з президентом, парламентськими фракціями, МВФ, зовнішніми кредиторами і зовнішніми партнерами.