Міжнародні резерви України на початок листопада становлять 12,962 мільярдів доларів. У жовтні вони зросли на 188 мільйонів доларів.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Зазначається, що міжнародні резерви зростають, насамперед, за рахунок купівлі валюти на міжбанківському ринку. Лише у жовтні Нацбанк придбав на міжбанку понад 300 мільйонів доларів.

Проте це не єдине джерело поповнення резервів. Вони також поповнилися за рахунок надходжень від німецького банку KFW. Він перерахував на користь українського уряду транш в розмірі 199 мільйонів євро.

Читайте також: Банк Пшонки продав облігації внутрішніх державних позик всупереч вимогам НБУ

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Резерви зростають на фоні необхідності погашення платежів з погашення та обслуговування державного боргу. У жовтні НБУ направив на ці цілі 95,7 мільйонів доларів.

При цьому, глава Нацбанку Валерія Гонтарєва розповіла, що вже найближчим часом в Україну має прибути місія Міжнародного валютного фонду. Раніше візит відклали через технічні причини.

Вона зазначала, що МВФ має перерахувати Україні третій транш кредиту. Це, за її словами, дасть змогу збільшити міжнародні резерви Нацбанку до 15 мільярдів доларів.