Верховна Рада України вирішила продовжити до 1 січня 2017 року мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Відповідний закон №3404 "Про внесення змін до розділу Х Перехідних положень Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель" підтримали 309 народних депутатів, пише Тиждень.

Закон передбачає, що до набрання чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, проте не раніше 1 січня 2017 року, в Україні не дозволяється купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності.

Читайте також: В Україні планують продовжити мораторій на продаж землі

Відзначимо, що за підсумками дослідження, проведеного науковцями Оклендського університету у 2014 році, більше 1,6 мільйона га землі в Україні контролюють іноземні корпорації.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще