Україна втратить близько 140-205 мільйонів доларів через запровадження Росією з початку наступного року заборони на імпорт продовольства українського виробництва.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торгівельний представник України Наталія Микольська, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що запровадження митних тарифів на українську продукцію призведе до зменшення доходів від експорту ще на 167-239 мільйонів доларів.

Скорочення експорту, за її словами, буде меншим за суми цих показників тому, що списки заборонених товарів і митних тарифів перетинаються по багатьом позиціям.

Читайте також: У Кремлі планують перешкодити МВФ кредитувати Україну

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Замміністра розповіла, що санкції мали б більший вплив кілька років тому, оскільки під них потрапив би більший обсяг українського експорту.

Вона наголосила, що на даний момент ситуація змінилась через запровадження з 2013 року технічних та інших бар'єрів на продукцію з України.

Нагадаємо, російські санкції проти української продукції з 1 січня 2016 року. Тоді ж вступить у дію Угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом.