У РФ шукають шляхи блокування подальшого кредитування України Міжнародним валютним фондом у випадку дефолту Києва щодо боргу перед Москвою.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Наразі правила МВФ забороняють кредитування країн, які не погасили заборгованість перед офіційними кредиторами. Однак фонд найближчим часом збирається змінити ці правила, щоб позбавитися перешкод для продовження кредитування України, навіть якщо Київ не погасить свої зобов'язання перед Москвою.

У нових правилах йдеться про те, що країна-позичальник, навіть перебуваючи у дефолті, матиме можливість продовжувати отримувати гроші фонду, якщо поводиться сумлінно і продовжує переговори з країною-кредитором.

Джерела агентства припускають, що Росія може оскаржити готовність України до конструктивних переговорів.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Читайте також: "Керівництво НБУ хоче лишити в Україні лише крупні банки" - експерт

Проте, США та інші західні країни, маючи більшість в МВФ, в будь-якому разі можуть провести потрібне їм рішення через виконавчу раду.

Заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак заявляв, що Україна повинна повернути борг РФ, інакше Москва буде судитися.