Вітчизняні банки до кінця року ставатимуть дедалі збитковішими, бо змушені збільшувати свої резерви. Про це повідомили у банку "Кредит Дніпро".

Там прогнозують збитки української банківської системи на рівні 60 млрд. грн до кінця року. На початку жовтня вони становили 52 млрд. грн.

"Справа в тому, що Нацбанк веде політику минулого століття. Його керівництво намагається контролювати процес повністю в ручному режимі. Так, зрозуміло, що якщо резерви банків будуть більшими, то існуватиме значно менша ймовірність банкрутства цих фінустанов. Однак разом із тим зараз для всієї банківської системи дуже скрутний час, адже люди частіше виводять кошти з фінустанов, ніж несуть туди", - говорить "Знай" Олексій Кущ, радник президента Асоціації українських банків.

За 10 місяців цього року із українських банків вивели понад 22 млрд. грн депозитів. Це один із найбільших відтоків в історії України.

"Така ситуація і знецінення гривні вплинула зовсім не на користь забезпечення банків, тому формування резервів стало для них справжньою проблемою. Думаю, НБУ таким чином намагається створити всі умови для укрупнення банківської системи, із 170 банків лишити 50-70. При цьому віддає перевагу більше іноземним фінустановам, ніж нашим", - вважає експерт.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Нагадаємо, минулого тижня відбулися інформаційні атаки клієнтів "Приватбанку". Керівництво фінустанови звинуватило в цьому представників російських банків.