Місія Міжнародного валютного фонду, очолювана Роном ван Руденом, працюватиме в Києві, починаючи з 12 листопада. Відповідну заяву зробив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, передає прес-служба київського офісу.

"Згідно з початковими технічними обговореннями, складеними протягом 22 вересня - 2 листопада, місія буде продовжувати політичні дискусії з українською владою в контексті другого коментаря програми економічних реформ, яку підтримує Фонд", - сказав Ваше.

Попередні місії МВФ останні два роки очолював Микола Георгієв.

Наприкінці жовтня глава Національного банку Валерія Гонтарева говорила, що місія буде погоджувати бюджет України на 2016 рік разом з Урядом.

Якщо візит місії буде вдалий, то за результатами другого перегляду програми розширеного фінансування EFF Україна до кінця цього року зможе отримати наступний транш від МВФ. За словами Гонтаревої, це дозволити збільшити міжнародні резерви з 13 млрд доларів до 15 млрд доларів.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Читайте також: У Кремлі планують перешкодити МВФ кредитувати Україну

Місія МВФ в рамках другого перегляду програми EFF для України вже працювала в Києві з 22 вересня по 2 жовтня. За підсумками роботи, місія вирішила продовжити дискусії з Україною.