Рада національної безпеки та оборони України рекомендує передбачити в державному бюджеті на 2016 рік не менш ніж 100 млрд гривень на фінансування сектору безпеки і оборони. Про це повідомила прес-служба РНБО за підсумками засідання.

"Сьогодні під час засідання РНБО було розглянуто бюджет сектору безпеки і оборони на 2016 рік. За результатами обговорення було рекомендовано КМУ забезпечити рівень видатків на сектор безпеки і оборони, відповідно до Стратегії національної безпеки України та Військової доктрини в обсязі 5% від ВВП. З них не менше 3% видатків передбачено на оборонний сектор", - йдеться в оприлюдненій заяві.

Згідно з інформацією, фінансування, передбачене із загального фонду держбюджету, становитиме не менше 100 млрд гривень. Крім того, планується додаткове фінансування із спецфондів і залучення ресурсів під державні гарантії.

Також на засіданні були визначені пріоритетні стратегічні військові програми з розробки і виготовлення сучасного озброєння і військової техніки для включення їх до Державного оборонного замовлення на 2016 рік.

Читайте також: Місія МВФ знову їде в Україну

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Нагадаємо, 10 листопада Сенат США схвалив доопрацьований проект оборонного бюджету США, який зокрема передбачає виділення Україні військової допомоги у розмірі 300 млн доларів.