Учора, 12 листопада, система грошових переказів Contact призупинила перекази між Україною та Російською Федерацією.

Це пов'язано з тим, що 10 листопада Національний банк України відкликав ліцензію у розрахункового центру системи - банку "РСБ 24", колишнього Русславбанку, пише Delo.ua.

Відзначимо, що в РФ у Contact є й інші розрахункові центри - НКО "Рапіда" та "Ханти-Мансійський банк Відкриття". Проте на території України "РСБ 24" був єдиним.

Послуги Contact в Україні надавали українські банки і компанія "Українська фінансова група", які зареєстрували в Нацбанку договори з "РСБ 24". У зв'язку з відкликанням ліцензії НБУ скасував реєстрацію цих угод.

Читайте також: "Керівництво НБУ хоче лишити в Україні лише крупні банки" - експерт

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

За повідомленням кол-центру Contact, переклад та прийом платежів в Україну не будуть працювати близько двох тижнів. Система збирається зареєструвати в Україні в якості розрахункового центру НКО "Рапіда".

Як заявив представник Contact, в структурі переказів платіжної системи Україна займає менше 10%. У зв'язку з цим компанія не очікує значної втрати клієнтів.